söndag 8 november 2015

Födelsedag, firande, Guy Fawkes...

Så, nu har ännu en vecka gått och vi har hunnit göra en hel massa olika saker. Förra lördagen hade vi som jag nämnt i ett tidigare inlägg en låååång dag på stan (Olle och jag), då vi desperat försökte shoppa till oss själva för att fira våra födelsedagar, men mest hittade vi bara saker till andra människor... Vi hittade lite saker till oss själva dock, och det var en riktigt bra dag. Vi började med att ladda inför promenad längs floden in till stan med våfflor på morgonkvisten, men de här våfflorna såg kanske inte riktigt ut som våfflor oftast gör...

Vi vet inte vad vi gjorde, men våra våfflor blev puffiga
 och ihåliga.








Jaja, vi kunde bygga en fin våffelskulptur i alla fall!

Puffvåfflor kan man fylla med sylt och grädde istället för att
ha ovanpå. 

Flodprommis in till stan!





Första stoppet på stan var ST Enoch-gallerian, där de hade en massa
 temporära Halloween-affärer öppna, så vi tog oss en titt.

Olle fann sin nya look...



Jag hittade en blå sidenpyjamas som matchade mitt hår utmärkt.


Äntligen har de satt upp glittertaken på Royal Exchange Square!

Efter all shopping var vi ganska slut, men vi stod oss ett bra tag på våfflorna och marknadsmaten, så det var inte förrän vid 7 vid slog oss ned på Hardrock Café för att pimpla lite Halloween-drinkar och mumsa förrätter (vi orkade inte med varmrätt, tog förrätter att dela på istället). Tyvärr dog min kamera här, så vi har inga bilder just.




Väl hemma modellade vi så klart de få fina grejer vi hittat för Sabina, som var alldeles alldeles ensam hemma. Jag visade glittriga skor, och Olle, han klädde upp sig till tänderna i sin nya svartlila kavaj (kanske hans val för det kommande bröllopet till och med!).


Modellande och posering kommer så naturligt för Olle.

Man kan dansa i den...

...och man kan se ut så här i den!

Vår söndag blev en lite latare dag, som jag nämnde i ett separat inlägg mumsade vi brunch på Kothel innan vi tog itu med dagen, bland annat var vi och storhandlade en sväng som vanligt, och under dagen lagades det en hel del mat (och jag kanske bakade en sväng!).



Lasagne, Olles favorit!

Lite gryta fyller veckans matlådor (och lasagnen!).

Nedan: skurken Henry kom på besök och letade efter mat (och nya flickvännen
Sabina som vanligt).



Veckans första dagar blev sedan för mig fyllda med promenixer, fram och tillbaka till Universitetet och skolan, och dessutom lunchprommisar med lilla Pippin (separat inlägg). Vi har inte haft det bästa vädret i veckan, men det till trots har promenaderna varit trevliga, både med Pippin, och som bilderna visar nedan, i dimman i tisdags med lillasyster i örat.

På väg till Universitetet med Emma i luren, efter mitt skolbesök
 i tisdags.













På tal om skolan och Universitetet, det var en hyfsad pluggvecka förra veckan. Jag började en ny kurs och sjukdomsekologi i måndags, och alla mina skolbesök har gått jättebra, jag har hållit helt själv i klassen alla dagar, och föreläst om parasiter för elever av olika åldrar. Det har gått jättebra tycker jag, jag känner mig väldigt mycket mer säker som presentatör nu, om än mest framför yngre publiker. Emellan det och min kurs har det även hunnit bli några besök till gymmet den här veckan, mest för yoga. Viktigt att sträcka på promenadmusklerna!

Material för eleverna, jag har skrivit ut en massa läroresurser!
I onsdags efter min session med eleverna bar det av direkt ner till stan för mig, en riktig långpromenad blev det (efter min lunchprommis med Pippin också!). Jag skulle nämligen möta upp Olle efter jobbet för ett näst sista restaurangbesök den här födelsedagsveckan, och så skulle vi titta på mina födelsedagsfyrverkerier. De har ju Guy Fawkes Day/Bonfire Night här i Skottland den 5 November, men de flyttade stadsfirandet (med fyrverkier som sagt, och en massa karuseller och marknadsstånd) från torsdag den 5 till onsdag den 4 i år på grund av en Celtic-match den 5. Viktigt att prioritera! Min telefon dog igen den kvällen, så bilderna kommer från Olles dåliga mobilkamera, och de flesta kommer nog att dyka upp i ett separat inlägg senare. Det var trevligt i alla fall, lite trångt bara, bland alla tusentals fyrverkeri-åskådare, och maten var god. Vi gick hem längs floden också, så Sabina var som vanligt orolig när vi kom hem så sent.

Jag hann med några bilder på ryska restaurangen Café Cossachok. Bland
 annat vårt pengabord.

Det var ganska fräsigt inrett, med mycket rött, men Olle och jag fick bord i en mindre
 mysig del i fönstret. Jag var rätt nöjd ändå dock, mer privat i vårt lilla hörn!



Vem vill inte dricka en Stalin's kiss?!


Vi hann med lite shopping innan restaurangen också, Olle
har äntligen (på min inrådan) handlat lite nya slipsar att
matcha hans nya fina skjortor.

I torsdags blev det sedan äntligen dags för min riktiga födelsedag, även om hela veckan i princip varit ett enda stort firande (och det slutade inte riktigt förrän i fredags heller). Jag spenderade dagen på skolan med mina elever, och när jag kom hem väntade Skype-sessioner med alla möjliga familjemedlemmar, och otroligt lyxig middag så klart!

Det blev varma mackor...



...kanske inte så lyxigt, men GOTT!



Efter vår spartanska middag blev det dock mer extravagant då Olle bjöd ut både mig och Sabina på nattlig sambo-dejt på Kothel, där vi värmde oss på antika stolar med en varsin mugg översvämmande varm choklad i näven (serverad av Alexander Bard's långbyxade skotska dubbelgångare) och med STORA kakbitar på fat framför oss. Grattis till mig! Finns inget bättre sätt att fira än med en av sina käraste vänner och blivande maken (speciellt när han betalar, eller hur Sabina?).

Vi hade lite svårt att välja bland alla godsaker...



Cheeky tarts, perfekta för mig och Sabina?







Sticky toffee birthday cake till mig...

...morotskaka till Olle...

...och banankaka till Sabina!

Som sagt tog inte firandet slut i fredags heller, Sabina och jag var först lediga hela dagen men vi gjorde inte så mycket förrän framåt eftermiddagen. Sabina pluggade duktigt och jag började titta på en ny serie på Sabinas inrådan, och sedan kunde jag inte sluta. Dumma Sabina! Framåt eftermiddagen var vi tvungna att ta itu med saker och ting dock, bland annat lämnade vi huset för att släpa hem en massa alkoholhaltiga drycker av olika slag för kvällens besökare, och sedan var det dags att kakla på sminket för samma gäster. Vi lämnade huset snygga som aldrig förr (eller?), och gick mot Byres Road i West End och blev snudd på traumatiserade nästan på en gång, då en katt som sprang över vägen nästan blev överkörd av en bil. Kunde ha gått riktigt illa!

Vi kom i alla fall sedan fram oskadda till SOBA, dagens restaurang och födelsedagsveckornas sista restaurang-besök, och där mötte vi upp pojkarna. Olle hade med sig sin best man Erik med tillhörande lillebror Magnus, och vi fick således mycket trevligt middagssällskap. Jag fick även paket (I löv it!). Maten var super, det blev både förrätt, varmrätt och efterrätt (för alla utom mig), dock blev det inga bilder. Det såg väldigt bra ut dock, och smakade ännu bättre. Vi delade på två platters med olika förrätter till förrätt (chicken wings, satay-spett, dumplings i tre olika smaker, vårrullar...) och till varmrätt åt alla olika grejer (crispy chicken, thai green chilli, nudlar...), jag och Olle delade som vanligt (nudelwok med biffstrimlor & biff-curry). Efterrätterna blev mindre olika, nästan alla (utom Magnus, som åt friterad banan) mumsade hot fudge sundaes med espresso (inte Sabina, precis som mig avskyr hon kaffe), medan jag satt och drack en riktigt god (och stor) kiwi-drink. Mmmm!

Efter det här var vi ganska mätta, men vi lyckades ändå gå hem, och väl hemma blev det mer intag av flytande saker. Det spelades även lite spel, och så pratade vi en massa skit, och en stund efter att Sabina lagt sig släpade vi andra oss ut på nattklubb inne i stan. Olle och jag kom inte hem förrän vid 4... Vi gick hem efter att ha lämnat pojkarna, jag i endast tröja (tur att det fortfarande är så varmt här, och att jag halvvägs fick låna Olles jacka). 

Gårdagen tror ni kanske att vi bara låg för ankare hemma därefter? Svar nej! Vi var uppe vid 10, Sabina hade redan lämnat oss för att gå till jobbet, och även om vi inte var jätteproduktiva kanske (Olle mer än mig, han pluggade hela dagen medan jag mest kollade ikapp min TV-serie som Sabina tvingat på mig), så hann vi faktiskt med att handla och städa rent lägenheten, speciellt Sabinas rum (som jag nämnt tidigare). Vi mådde riktigt bra också, ingen huvudvärk, bara lite trötta. Finfint! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar