tisdag 13 oktober 2015

Oktoberotta Del 2

Vår söndag blev lite mer glad, för vi åkte till "The Happiest Place On Earth" (nej, inte DisneyWorld): IKEA! Det finns korv med bröd, de hade börjat sälja glögg och andra julgrejer, vad mer kan man önska sig? Inget, IKEA är livet! 


När vi kom hem från IKEA förlängde jag söndagslyckan med att bullbaka,
precis som man ska på Kanelbullens Dag. 


Det blev långpannebullar med hallon och vanilj- eller mintmarsan. 












Medan jag bullbakade lagade Olle mat, mer soppa!





Plötsligt blev det sedan måndag igen, och jag hade en riktig monsterdag. Jag gick tidigt med Olle och spenderade timmen innan första föreläsningen med att förbereda mig för ett möte jag sedan blev tvungen att ställa in. Schemat visade nämligen alla oss studenter att vi hade ett 3-timmars hål efter vår lektion, men det var tydligen fel. Professor Olwyn dök upp och föreläste, och när alla sedan var på väg att gå sa hon att vi skulle följa efter henne till fysikbyggnaden för en tvåtimmars datorlabb. Vänta, va?! Jaha, det var inte mycket att göra, jag och några andra studenter fick skämmas och ställa in våra projektmöten typ en kvart innan de skulle gå av stapeln, det ger ju ett bra första intryck... Labben var även skitjobbig, inte svår, men jobbig. Dock tog den inte två timmar, som tur var, och Skye och jag kunde kila därifrån tidigt och mumsa i oss lite soppa innan det var dags för nästa tvåtimmars-session, i den kokheta källarsalen i konstmuseet. Olyckligheterna slutade inte där heller, under den sessionen fick vi MSci-studenter även reda på, för första gången, att vi har extra material att lämna in jämfört med alla vanliga studenter. Det hade de glömt att nämna, snällt va? De här första veckorna har verkligen varit dryga i föreläsningsväg, bara tråkiga teknik- och datorbaserade grejer eller massa adminlektioner (hur man ger en presentation, skriver rapport etc...). Jag som trodde att jag skulle komma tillbaka till Glasgow Uni och bli påmind om hur roligt det egentligen är att vara student. Nästa vecka kanske? 

Samma gamla vanliga rutt till skolan, och inte i regnet på länge.

Först framme i salen.

Lunch.

Tisdag, onsdag och torsdag är ju egentligen mina projektdagar, men ingen hade tid att ta emot mig under tisdagen, så då blev jag hemma bakandes hela dagen istället. På onsdagen fick jag komma in för ett litet första möte med min klasslärare Melodie (som var supersnäll och entusiastisk, bådar gott), men i torsdags drog det iväg på riktigt. Jag planerade in möte efter möte, först med Vickie (parasitologi-forskarnas egna Outreach-person) för att diskutera projektet (hon är fantastisk hjälpsam och lätt att prata med) och få en massa gratis parasitgrejer att ge till kidsen, och sedan med Helen (efter en solig lunch med dagens tredje podcast i öronen) för att diskutera nyheterna och tipsen från Vickie och annat jox (återigen mycket givande). Efter det parkerades ändan i kemibibblan och hjärncellerna fick jobba lite med planering, och när solen såg alltför frestande ut lämnade jag även detta bakom mig för en frisk prommis i det makalösa höstiga solskenet ner till hamnen och konferenshallen SECC där årets Scottish Graduate Fair hölls. Den var inte jättebra direkt, men Lidl delade ut gratis chokladkakor och på annat håll fick jag USB-minnen, så det var inte en total förlust. Om inte anna var det i alla fall värt det för att få vara i solen och lyssna ikapp alla mina podcasts, så härligt! Trots min fullpackade dag hann jag hem innan de andra också, men så småningom kom de hem och Olle lagade mat åt mig. Jag bjöd då honom på en pinfärsk episod av Modern Family och sedan blev han tillsagd av sina kvinnliga sambos att plugga och lämna dem ifred medan de tittade på senaste Bones-avsnittet. Viktigt att man inte blir störd. 

Tisdagsbak!

Blueberry cinnamon pancake cake.

Monkeybread, fyllda med mörk choklad & philadelphia.


Mina små fyllda bollar limmade jag ihop med kolasås &
pecannötter.

Mer bullar blev det också, jag ville testa att göra en liten krans. Fyllningen
blev smör, socker, kanel, mandelmassa & mörk choklad.





I bakgrunden blev det mörk choklad- och pecannötskaka också.

Ta-da! Titta vad fin och hög den blev!


















Onsdagsfrulle, och ovan: tisdagsmiddag (i form av matlådesoppa igen). Nedan:
min lilla förkylning blev ännu värre förra veckan, så det var bara att packa ihop
ett ton med näsdukar för dagens utflykter.


Vi bytte från soppa till sallad i onsdags kväll.




Höstfärgerna börjar verkligen blomma ut nu.

Jag tog mig en tur runt Hogwarts i väntan på mitt möte med Helen.
Sooooool!


Kolla vilken fin väska jag fick hela vägen från Malawi, av Vickie.
Dessutom fyllde hon den med gratisgods som ballonger och fräsiga
parasit-broschyrer.





















Det fortsatte vara soligt hela vägen till och från SECC också!




Don't mind if I do, Lidl!

Aaaah, solsken!



Till torsdagsmiddagen slapp vi matlådor återigen, Olle lagade en
mästerlig gryta med tortellini och korv. 





Då var vi äntligen framme vid gårdagen, som även den var riktigt fullpackad. Olle promenerade mig tidigt till skolan för en arla pluggtimme innan min första tutorial med favoriten Richard Burchmore. Han är så härlig och laid-back, och lyckas lära ut samtidigt som det känns som man bara har en trevlig konversation om vanliga grejer. Jag anser mig lite av en favorit där också, han lyssnar nämligen på samma podcasts som jag och vi pratar alltid en del om det... Han höll sedan även i vår tvåtimmars föreläsning + entimmes datorlabb (som egentligen bara blev 20 min), så det var trevligt. Eftermiddagens föreläsningar gavs sedan av skållheta College of Life Sciences-admin/student advisor-snubben Scott Ramsay. Alla älskar honom för att han är väldigt bra på att tala och presentera tråkiga ämnen som "Hur man gör en presentation" på ett bra sätt (och möjligtvis också för att han är otroligt attraktiv). Det blev inte två fulla timmar, men Skye och jag var ändå glada att vi under vår lunchdejt ätit nog med mat (soppa, delad macka, chips och för Skye även en kaffe och lite socker i form av en Mars), för Scott's andra föreläsning hölls i en liten sal i tornet på Hogwarts. Det tog en stund att irra sig runt Hogwarts och hitta vart vi skulle (till och med Scott gick vilse), och när vi väl hittat rätt visade det sig att det inte fanns någon hiss. Noooooooo! Trapporna i J.K Rowlings Hogwarts rör ju i alla fall på sig och hjälper till, de här bara stod där och var alldeles för branta i vårt torn!

I lördags, när jag skrev resten av det här inlägget (men inte hann lägga upp det), så spenderade Olle och jag första delen av dagen med Sabina på stan och på bio, vi såg The Martian (med Olles favorit Matt Damon) som var otroligt bra!

På väg hem i eftermiddagssolen med Olle längs hamnvägen. 

Lite kvälls-sysslor: kanelparfait, äppelmos och...

...bottnar från min blåbärskaka.

Olle kände sig inspirerad i söndags, och vi spenderade några timmar med att göra dumplings igen. Med mer grönisar & fläskfärs istället för nöt den här gången.

Vi mumsade gröt till frulle innan det blev dumplings dock, Olle var överlycklig!
Havregrynsgröt med Saras godaste äppelmos någonsin tydligen, det var grejer det.



Family style!




Jag tillverkade sedan äppelpaj per Olles önskningar, som åts både i söndags och igår kväll.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar