onsdag 28 oktober 2015

När Herr Nilsson är borta...

Nu när Olle varit i Italien tycker man ju att jag skulle hunnit blogga, men så blev det inte, och nu när jag har ännu mindre tid så måste jag ta mig tid. Massor av dagar att komma ikapp med. Som tur var hände egentligen inte mycket medan Olle var borta förra veckan, så det borde gå snabbt. Sabina och jag började vår tjejvecka med att lämna av Olle på stan vid bussen till Edinburgh flygplats på lördag förmiddag, efter att Olle bjöd oss på fika/brunch på ett otroligt fullt Cup för att få oss att stanna längre med honom och inte gå på bio direkt så att han måste ta en tidig buss. Det visade sig att fikat var sådär dock, men det var trevligt ändå.

Avskedsfrulle lördag morgon, ordentlig resenäring i form av knäckemacka och...

...Olles absoluta frukost-favorit, alla kategorier: havregrynsgröt
 med äppelmos!

Lyxigt inne på Cup i stan. 



Munter resenär!



När vi sedan var tvungna att säga hej då utanför bion gjorde vi det snabbt så att inte jag skulle bli ledsen, och sedan distraherade Sabina mig med popcorn-mumsning och biotittande, vi såg Hotel Transylvania 2 (det var den enda som gick vid den tiden som vi inte hade sett). Den var väl hyfsad, men det kunde varit bättre. Efter filmen lyckades jag sedan övertala Sabina att promenera hem, så att jag fick lite luft och motion, det trodde jag minsann inte!

Kvällen spenderades hemma, precis som söndagen, förmodligen framför datorn tittandes på film och TV-serier, men jag är inte säker egentligen.

På måndagen började sedan skolveckan med en otroligt upptagen måndag, först med en tretimmars (nästan) föreläsning på morgonkvisten och sedan med ännu en tvåtimmars på eftermiddagen, härligt! Som vanligt inte på några speciellt spännande ämnen under förmiddagen (mikroskopi), men på eftermiddagen blev det lite mer skoj. Föreläsningen var egentligen en tvåtimmars presentationsövning för oss. Alla från Virologi och Parasitologi (vi är en klass, för annars skulle vi bara vara 3 parasitologer) hade satt ihop 3-4 sidor i en PP-presentation (var) för att visa klassen och vår kurskoordinator vad vi kommer att göra/gör i vårt projekt, för att öva och få feedback inför den stora presentationen vi ska göra innan jul. Det var nervöst så klart, men ganska trevligt ändå. Alla är snälla och Ruth är så otroligt snäll och ger bra feedback så det gick som sagt bra. Skye och jag övade lite över lunchen (vi har i stort sett varit svåra att separera senaste veckan, mycket presentationsprepp har det blivit!), och vi lyckades båda få bra feedback, vilket var skönt med tanke på att vi skulle ha våra MSci-presentationer under tisdagen! Inte riktigt läge att sänka självförtroendet...

Måndag morgon på campus.

Det torftiga levernet utan Olle började på en gång...

Så, tisdagen var alltså D-dagen för våra presentationer, och jag var SKITNERVÖS! Skye var sjuk, så jag övade mest för mig själv i kemibibblan och vanliga bibblan över lunch, men till slut masade hon sig upp och vi möttes för att öva det sista under sista timmen innan min presentation. Allt gick hyfsat bra, och oundvikligen så kom tiden då vi var tvungna att i rask takt marschera till konferenssalen. Väl där var vi rädda att vi skulle få skäll för att vi missat första sessionen (det var 6 immunologer som presenterade innan oss, och sedan skulle det vara en halvtimmes rast och sedan jag, och vi skippade medvetet att dyka upp för deras presentationer), men det visade sig att nästan alla andra från vår presentationsgrupp också struntat i att gå tidigt (med undantag för Daphne & Leon som lidit igenom alla 6 presentationerna). Dessutom visade det sig att de inte ens tagit rast än, och de drog över så mycket att både rasten och 15 min av min tid försvann, så vi fick stanna kvar på skolan läääänge!

Det var dock lite skönt att vi fick stå och vänta ett tag (vi letade efter ett annat rum, men fann inget), för då kunde jag prata med alla i publiken (examinatorer, L3-studenter, andra presentatörer – Felix, Skye, Natalia...) och bli mer bekväm med alla som skulle se mig prata. Det hela gjorde att det blev en väldigt informell och mer konversationell stämning när vi väl presenterade, och jag fick lite tid att stå in mig framför klassen och verkligen börja känna mig bekväm. Jag tror att jag gjorde ganska bra ifrån mig på grund av det, även om jag fortfarande var lite nervös. Jag fick väldigt bra feedback av Ruth och en massa bra frågor från publiken (efter att en av examinatorerna nämnde att vi också blev bedömda på om vi ställde frågor eller inte i och för sig), så på det stora hela var det faktiskt en ganska trevlig upplevelse. Sedan var jag ju klar också, vilket kändes bra, och kunde bara luta mig tillbaka och lyssna på alla andra (som också var väldigt duktiga). När vi väl var klara runt halv sju var vi egentligen inte klara, då var det dags för poster-session i Zoologi-byggnaden. Skye och jag var igen rädda att vi skulle hamna i trubbel eftersom vi inte hade gjort posters (det var valfritt!), men det visade sig att endast Leon och Daphne faktiskt gjort några, och när vi väl kom dit hade alla L3-studenter och ev. lärare redan gått (vi var ju ganska sena). De enda som var kvar var studenter som presenterade posters, och de stod mest och pratade för sig själva och pimplade vin. Det såg ut som att det varit folk där dock, det var tomma glas överallt och nästan all mat var slut. Vi tog en runda runt alla posters dock, och försökte visa upp att vi var där utifall någon ville ställa en fråga, men när ingen verkade märka att vi fanns så pratade vi helt enkelt med varandra och när vinet var slut begav vi oss kvickt hem. Jag var inte hemma förrän 8, och trots att jag sagt att jag skulle bli sen stod Sabina ändå och var orolig i köksfönstret!

Eftersom jag haft sådana hektiska dagar i början på veckan tog jag det sedan superlugnt under onsdagen, jag trodde inte att jag hade någonting på gång förrän vid två då det var dags för skolbesök. Som tur var kollade jag min kalender dock och upptäckte att jag skulle vara på Uni 12.40 för en PDP-intervju (Personal Development Planning) med Ruth, så jag hann dit utan problem. Pfew! Det blev en ganska kort session, Ruth tycker att allt verkar gå bra, så det fanns inte så mycket att prata om, och efter det hade jag en timme att preppa för mitt skolbesök innan det var dags för det. Det visade sig dock att jag inte behövt preppa speciellt mycket, för när jag kom dit satt de alla ett prov, och jag fick sitta tyst bredvid Mel i en timme och rätta andra prov. Spännande! Det som var ganska skönt var att hon inte hade någonstans att vara därefter, så jag kunde hamra ut lite detaljer med henne, så att vi slipper mejla förbi varandra hela tiden och vänta på svar som kommer försent.


Jag kände för att göra slut på alla mandelmassa Sabina släpat med sig från London
i onsdags kväll/eftermiddag, så jag började baka bullar, vilket gick hyfsat, det vill
säga tills ugnen mitt i gräddandet bestämde sig för att sluta funka. IGEN.
Tredje gången gillt eller?


När äppelmoset tar slut får man skarva med resterna från Sabinas lilla brunch-syltburk
som vi stal med oss från Cup...


Testade att göra en ny längd som jag aldrig försökt göra förr. Blev hyfsat bra, den hann
gräddas klart i alla fall...


Tanken var att resten av degen skulle bli blåbärsbullar, men den blev bara deg till slut...

Rakt ner i soptunnan!

Längden blev som sagt hyfsad dock, men jag saknade pärlsocker lite...



Torsdagen blev en till skoldag, jag dök upp på eftermiddagen för att för första gången delta i en John Muir-klass (en längre, frivillig lektion för lite äldre studenter där de tar in talare från olika ställen). Helt oväntat blev jag sedan lite av en lärare då Mel blev tvungen att springa iväg och jag fick övervaka snubben som var där och pratade om ugglor. Han var hyfsat OK, men fick inte så mycket kontakt med kidsen, så jag fick hjälpa till lite. Hans praktiska aktivitet (gräva ut mus-skallar ur pälsbollar som ugglor kräkts upp efter att de svalt sin mat hel) var sedan inte jättepoppis från början, men efter att jag demonstrerat att det inte var farligt alls så blev det full rulle.

Efter klassen (som var riktigt trevlig, jag fick prata med en del intresserade elever och lära mig en hel del om ugglor) hade jag ca en timmes tid på mig i kemibibblan innan den stängde (efter att jag gått tillbaka till Uni så klart), och därefter skyndade jag mig in mot stan för att möta upp Sabina för en bio-dejt. Eller ja, dejt och dejt, vi möttes upp och åt lite snabbt tillsammans, och sedan gick vi på två separata filmer som började och slutade typ samtidigt! Jag såg Pan (i 3D trots att jag inte är ett fan), och den var faktiskt ganska bra. Sabina hade sagt att den var sådär, så jag hade lite låga förväntningar kanske...

Mex-dejt, hett som tusan med Sabina på Pinto!

Det blev tunnelbana hem efter bion för Sabina hade fått ett
paket med okänt innehåll gratis från Next, och det var otroligt
tungt. Vad var det? Jo, det fick vi reda på när vi kom hem:
Next's höstkatalog(er). Hårdbundna och hur tunga som helst.
Vem fan skickar ut hårdbundna kataloger?! Lär ju ska kosta mer
att göra och skicka än vad de får in, eller?

Fredagen blev ännu mer upptagen än min måndag, det började med en föreläsning klockan 10 som blev väldigt utdragen och tog tid från vår dator-labb som ingen förstod något av, och efter en snabb ”lunch” för mig själv var det sedan dags för en lååång PDP-session igen. Nästan ingen var där (fredag eftermiddag + tvåtimmars PDP = folk skolkar), men sessionen tog ändå över två timmar eftersom de som var där vägrade sluta fråga frågor. Jag var således 15 min sen till mitt möte med Helen och Lydia (om skolprojektet), och det pågick sedan till 5 och jag var inte hemma förrän halv sex, trött som tusan. Dock fick jag inte vila länge, jag hade gett mig fan på att lägenheten skulle vara ren till Olles hemkomst (han städar alltid tills jag kommer hem när jag är borta, om än inte lika noga), så jag var uppe till två och gnussade varenda liten detalj jag hann med av lägenheten. Ingen hjälp fick jag heller, stackars Sabina satt nämligen uppe till tre med en inlämningsuppgift.

Nattligt besök som vanligt. Sabina och jag har skämt bort Henry
så ordentligt nu att han alltid möter oss, går med oss och
sitter och vill komma in i köks- eller vardagsrumsfönstret när vi
är inne. Gullmisse!

Tidigt lördag morgon började jag sedan igen, det ströks och städades i köket, och det enda jag inte hann med var sovrummet. Det småstädades dock lite sedan då Sabina och jag insåg att vi var fångade i lägenheten, när några golvgubbar helt utan varning började bryta upp och lägga om golvet i hallen och trappen klockan 8 på morgonen. Sabina, som fått ca 4 timmars sömn var flyförbannad, men lyckades somna om ändå, och jag som planerat att spenderade dagen på bio i väntan på Olle (bion ligger precis bredvid buss-stationen) fick sitta hemma och muttra, utan mat (vi hade seriöst ingenting alls hemma) och med en jädrans massa väsen utanför dörren. Visst, vi kunde kanske ha klättrat ut genom ett fönster, men...

Jag tog ut soporna (när golvgubbarna gått så klart) och hittade som vanligt Henry i vårt fönster.
Han vill bara gosa hela  tiden den där rackaren!


Olle kom till slut hem, och vid den tiden var golvsnubbarna äntligen borta, så vi slapp problem med dem och Olles väska. Stackars Olle var alldeles slut, sjuk och eländig efter en lång resa, så vi gjorde inte mycket. Det packades upp och pratades om resan, och så värmde vi matlådor som jag sparat till Olle under dagen och tittade på serier som Olle missat under veckans gång (de jag inte sett med Sabina under våra små middagar/glassätarmöten under veckan). Efter det ville Olle gå ut en sväng, så då gjorde vi det, och sedan hamnade vi i sängen och inledde Halloween-veckan i förskott med första Addams-familjen-filmen (som Olle till min förskräckelse aldrig sett!). Den andra följde vi sedan upp med i söndags... 


Paket från Italien! Ovan äcklig chillichoklad (inte ens Olle gillade den), och här min
nya plånbok! Äntligen har jag någonting fint nog att ersätta min älskade börs som
haft en trasig dragkedja i över ett år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar